| | | | | ХЂХҐХІХ«Х¶ХЎХЇ | ХЂХЎХІХёЦЂХ¤ХЎХЈЦЂХёЦ‚Х©ХµХёЦ‚Х¶ |
| Ф±ХѕХҐХ¬ХЎЦЃХѕХЎХ® Х§: 25 ХЂХёЦ‚Х¬. 2008 12:57 Ф№ХҐХґХЎХµХ« ХѕХҐЦЂХ¶ХЎХЈХ«ЦЂХЁ: Християнські ідоли | |
| | Цытата: |
хіба це не одне і те ж?
|
Ні. За гріх у Бога просять прощення. За злочин - у людей. | Цытата: |
чи розвиток так і залишиться прерогативою обраних.
|
Сенс розвитку суспільства у розвитку всього людства. Зараз є таки можливості. Багато молодих людей навчаються. Розум породжує свідомість, свідомість – духовність. У майбутньому розумний злочинець не буде мати пристосування. Йому буде вигідно працювати на суспільство.
| Цытата: |
Є альтернатива продовжити свій розвиток у такому ж темпі та руслі, але вижити (хто сказав, що вижити при нинішньому рівні розвитку неможливо?).
|
Я кажу – не можливо. Людству на роздуми залишилося не так вже й багато часу, якихось 50-70 років. Нострадамус дав набагато менше – 7 років, тобто до 2015 року. | | | ХЋХҐЦЂХЎХ¤ХЎХјХ¶ХЎХ¬ ХЅХЇХ«Х¦Хў | |  |
| Ф±ХѕХҐХ¬ХЎЦЃХѕХЎХ® Х§: 25 ХЂХёЦ‚Х¬. 2008 14:23 Ф№ХҐХґХЎХµХ« ХѕХҐЦЂХ¶ХЎХЈХ«ЦЂХЁ: Християнські ідоли | |
|
Ні. За гріх у Бога просять прощення. За злочин - у людей.
|
хай так. все одно це лише гра формулюваннями. | Цытата: |
Сенс розвитку суспільства у розвитку всього людства. Зараз є таки можливості. Багато молодих людей навчаються. Розум породжує свідомість, свідомість – духовність. У майбутньому розумний злочинець не буде мати пристосування. Йому буде вигідно працювати на суспільство.
|
Суспільство ніколи не розвивалося, воно лише модернізувалося, переходило із однієї форми в іншу, але від того сильні не переставали використовувати слабких, а злочинність не ставала менш поширеною.
А тут ти говориш про якесь ідеальне суспільство, яке може виникнути лише при зрівняйлівкі людей, тобто зомбуванню.
На практиці такого не буде ніколи, бо людська особистість, поки така існує, неминуче буде вступати у конфлікт із суспільством і деформуючи його. | Цытата: |
Я кажу – не можливо. Людству на роздуми залишилося не так вже й багато часу, якихось 50-70 років.
|
Звідки такі дані? і що загрожує людству окрім зброї масового знищення? | Цытата: |
Нострадамус дав набагато менше – 7 років, тобто до 2015 року.
|
Наскільки я знаю, у нього катрени взагалі до якогось тридцятого століття...одним словом, по Нострадамусу якраз таки жити нам залишилося ще довго. | | | ХЋХҐЦЂХЎХ¤ХЎХјХ¶ХЎХ¬ ХЅХЇХ«Х¦Хў | |  |
| Ф±ХѕХҐХ¬ХЎЦЃХѕХЎХ® Х§: 27 ХЂХёЦ‚Х¬. 2008 13:07 Ф№ХҐХґХЎХµХ« ХѕХҐЦЂХ¶ХЎХЈХ«ЦЂХЁ: Християнські ідоли | |
хай так. все одно це лише гра формулюваннями
|
:0)))
Суспільство ніколи не розвивалося, воно лише модернізувалося, переходило із однієї форми в іншу, але від того сильні не переставали використовувати слабких, а злочинність не ставала менш поширеною.
А тут ти говориш про якесь ідеальне суспільство, яке може виникнути лише при зрівняйлівкі людей, тобто зомбуванню.
На практиці такого не буде ніколи, бо людська особистість, поки така існує, неминуче буде вступати у конфлікт із суспільством і деформуючи його.
|
Це ти наклав на пательню і курячі яйця, і чоловічі.
1. Розвиток суспільства заперечувати – це занадто. Ми ж з тобою сидимо у комп’ютера, а не на пальмі. «Модернізація» стосується тільки мавпи, яку Господь Бог (якщо він є) модернізував у людину. :0)))
2. «зрівнялівка» і «зомбованість» - різні не залежні речі. Можна бути рівним і не зомбованим, і навпаки. Приклад: віруючі чи в Христа, чи Леніна – це люди зомбовані, а чи рівні вони – бабця-віруюча і патріарх-віруючий, ленінець-робітник і ленінець-секретар міському? Або: ваганти у Франції і скоморохи в Росії були рівними і вільними, тобто не зомбованими.
3. Те суспільство, про яке я кажу не ідеальне, а розумне. Відчуваєш різницю? Це суспільство розумних людей, які засвоїли, що потреба людини повинна бути такою, як у тварин. Ситий лев не заріже лань. Закони такого суспільства прості, природні.
Наскільки я знаю, у нього катрени взагалі до якогось тридцятого століття...одним словом, по Нострадамусу якраз таки жити нам залишилося ще довго.
|
Наскільки я знаю, у нього катрени взагалі до якогось тридцятого століття...одним словом, по Нострадамусу якраз таки жити нам залишилося ще довго.
|
| | | ХЋХҐЦЂХЎХ¤ХЎХјХ¶ХЎХ¬ ХЅХЇХ«Х¦Хў | |  |
| Ф±ХѕХҐХ¬ХЎЦЃХѕХЎХ® Х§: 27 ХЂХёЦ‚Х¬. 2008 13:09 Ф№ХҐХґХЎХµХ« ХѕХҐЦЂХ¶ХЎХЈХ«ЦЂХЁ: Християнські ідоли | |
Наскільки я знаю, у нього катрени взагалі до якогось тридцятого століття...одним словом, по Нострадамусу якраз таки жити нам залишилося ще довго
|
Я про таке не читав. У мене є книга «Пророкування Нострадамуса до 1985 року і далі», а скільки далі – «туман-туман». А «тридцяте століття» він мабуть бере як кінець Всесвіту. Та в це я не вірю. Всесвіт був завжди і буде завжди, Всесвіт вічний, йому не має кінця. Катаклізми можуть бути. Я саме про це і пишу. До них можна віднести: енергетична криза, екологічна криза, криза питної води, харчування тощо. 2015 рік я взяв у тлумачниках його катренів. З самого Нострадамуса зрозуміти щось дуже важко без помилки, бо кожна людина має свій досвід.
Нашого Пророка Тараса Шевченка я розумію, хоча він теж не встановлює термін коли дія відбудеться. Наприклад: «…Будем, брате, /З багряниць онучі драти, /Люльки з кадил закуряти, /Явленими піч топити, /А кропилом будем, брате,/ Нову хату вимітати!». Таке відбулось у тридцяті роки 20-го століття по всій країні СССР, а більше всього на Батьківщині Пророка. | | | ХЋХҐЦЂХЎХ¤ХЎХјХ¶ХЎХ¬ ХЅХЇХ«Х¦Хў | |  |
| Ф±ХѕХҐХ¬ХЎЦЃХѕХЎХ® Х§: 27 ХЂХёЦ‚Х¬. 2008 14:02 Ф№ХҐХґХЎХµХ« ХѕХҐЦЂХ¶ХЎХЈХ«ЦЂХЁ: Християнські ідоли | |
1. Розвиток суспільства заперечувати – це занадто. Ми ж з тобою сидимо у комп’ютера, а не на пальмі. «Модернізація» стосується тільки мавпи, яку Господь Бог (якщо він є) модернізував у людину. :0)))
|
Атрибути змінюються, а принцип залишається...навіть якщо порівняти три основні види суспільства - рабовласницьке, феодалізм, капіталізм - скрізь бачимо, як сильні використовуть слабких, змінюється лише форма оплати.
Та й де ж той розвиток? | Цытата: |
2. «зрівнялівка» і «зомбованість» - різні не залежні речі. Можна бути рівним і не зомбованим, і навпаки. Приклад: віруючі чи в Христа, чи Леніна – це люди зомбовані, а чи рівні вони – бабця-віруюча і патріарх-віруючий, ленінець-робітник і ленінець-секретар міському? Або: ваганти у Франції і скоморохи в Росії були рівними і вільними, тобто не зомбованими.
|
Якщо двоє людей увійдуть в контакт, то неминуче слабший із них підкориться сильнішому.
Так виникають нерівності суспільства.
Щоб суспільство було рівним, необхідно, щоб і психологічно люди були рівними, а для цього їх потрібно зазомбувати. Та і то такого рівного суспільства не вийде, тому що стануть вище ті, хто будуть власне зомбувати. | Цытата: |
3. Те суспільство, про яке я кажу не ідеальне, а розумне. Відчуваєш різницю? Це суспільство розумних людей, які засвоїли, що потреба людини повинна бути такою, як у тварин. Ситий лев не заріже лань. Закони такого суспільства прості, природні.
|
По перше, не буває суспільства розумного, інакше ним не можна було б керувати.
І по друге, такого ніколи не буде, тому що людина може вбити іншу просто заради вбивства. А тому закони людські не можуть бути такими ж, як у тварин. | | | ХЋХҐЦЂХЎХ¤ХЎХјХ¶ХЎХ¬ ХЅХЇХ«Х¦Хў | |  |
| Ф±ХѕХҐХ¬ХЎЦЃХѕХЎХ® Х§: 29 ХЂХёЦ‚Х¬. 2008 18:26 Ф№ХҐХґХЎХµХ« ХѕХҐЦЂХ¶ХЎХЈХ«ЦЂХЁ: Християнські ідоли | |
| | Як міцно ти вгруз у сучасне суспільство. Я тобі кажу про розумне суспільство, ти кажеш – такого не буває. «Такого не може бути, тому що такого не може бути». Та і рівність твоя схожа на рівність людей, зроблених під копірку. Та це не рівність зросту, ваги, розміру голови. розміру мозку, це, перш за все, рівність можливостей. Сучасні суспільства, дійсно, при пере форматуванні дають більше можливостей злодіям – політичним, релігійним, державним, тим, хто стоїть у керма процесу. На чому тримається вся ця гидота? На темряві більшої частини людей планети того чи іншого суспільства. Цю темряву у мозку і душах людей породжують релігії. Уявити важко – як сучасна людина може вірити у Бога, якого розіп’яли на знарядді для злодіїв. Але це факт. Подивись як зустрічають папу Римського чи Патріарха Візантійського чи главу іудеїв, та й усіх, хто може обдурити віруючих. І мій висновок такий: цю темряву треба просвітити. Тільки просвіта, яка дасть широкому колу людей знання природи людини, природи Землі, природи Всесвіту, зможе подолати цю масову темряву. Тоді й почнеться розбудова розумного суспільства. Сучасні релігії гальмують розвиток суспільства. Дуже важко на брехні просуватися вперед. | | | ХЋХҐЦЂХЎХ¤ХЎХјХ¶ХЎХ¬ ХЅХЇХ«Х¦Хў | |  |
| Ф±ХѕХҐХ¬ХЎЦЃХѕХЎХ® Х§: 29 ХЂХёЦ‚Х¬. 2008 18:55 Ф№ХҐХґХЎХµХ« ХѕХҐЦЂХ¶ХЎХЈХ«ЦЂХЁ: Християнські ідоли | |
| Я нікуди не вгрузав, я просто скептично відношуся до різного роду планів щодо побудови світлого майбутнього (щось мені це нагадує).
Ти говориш про суспільство рівних можливостей.
І як цього можна досягти на практиці?
У кожної людини різне виховання, різні гени...де ті рівні можливості? Вихід один - робити всіх під копірку, як ти і сказав.
А ще більш наївною виглядає віра в те, що сірій масі суспільства можна вселити бажання до вдосконалення та розвитку.
Розвиток відбувається на індивідуальному рівні, і в дуже небагатьох. Інші завжди залишаться сірою масою.
І ще один парадокс. Ну знищиш ти релігії, а що далі? Людям потрібно у щось вірити. І що ти запропонуєш замість бога? | | | ХЋХҐЦЂХЎХ¤ХЎХјХ¶ХЎХ¬ ХЅХЇХ«Х¦Хў | |  |
| Ф±ХѕХҐХ¬ХЎЦЃХѕХЎХ® Х§: 31 ХЂХёЦ‚Х¬. 2008 15:28 Ф№ХҐХґХЎХµХ« ХѕХҐЦЂХ¶ХЎХЈХ«ЦЂХЁ: Християнські ідоли | |
| | 1. Чи ти десь прочитав у мене «плани щодо побудови світлого майбутнього»? Вкажи місце, де ти прочитав про таке. Я прогнозую (у всякому разі намагаюсь прогнозувати) структуру майбутнього суспільства, яке зможе протистояти надзвичайним явищам земним і навколо земним. Попереду багато невідомого. Людина, яка вже щось розуміла, з’явилася 2 мільйони років тому. Галактичний рік дорівнює 200 мільйонам років. Тобто Сонячна система йде по невідомому для людей шляху. Наше галактичне «завтра» невідоме. Якщо суспільство людей буде уповати на порятунок від «Бога», воно загине. Віра в неіснуючих богів гальмує розвиток розуму людини, робить його слабкішим. Всі боги сучасних релігій – це колишні люди. Бог – це сама людина: бог Зороастр (Заратустра) – син древніх персів, народжений за 6000 років до н. е. персіянкою Дугдой; Гаутама (Будда) – син царів, нащадок престолу країни Непал (народився в VI віці до н. е. ; Ісус Христос – син іудеїв Марії ти Йосипа; Магомет – пророк і Бог, син бідної арабської сім’ї (батько Абдалла, мати Аміна), який дуже вдало пересадив язичницького Бога Аллаха на божественний трон ісламу, скасувавши перед цим віру в 360 богів. Гадаю, що і іудейський Саваот мав своїх батьків. Ці люди давно померли, і суспільству повинно бути соромно турбувати їх страждальні душі. Але людство весь час сіпає їх, вимагає від них для себе земних благ, чекає порятунку від злочинів, які саме воно й створює. В цьому полягає велика загроза. Я, з вірою в людину прогнозую, що суспільство як не сьогодні, то завтра зрозуміє, що порятунок залежить тільки від нього. Це вже буде за часів Розумного Суспільства. | | | ХЋХҐЦЂХЎХ¤ХЎХјХ¶ХЎХ¬ ХЅХЇХ«Х¦Хў | |  |
| Ф±ХѕХҐХ¬ХЎЦЃХѕХЎХ® Х§: 31 ХЂХёЦ‚Х¬. 2008 15:37 Ф№ХҐХґХЎХµХ« ХѕХҐЦЂХ¶ХЎХЈХ«ЦЂХЁ: Християнські ідоли | |
Ти говориш про суспільство рівних можливостей.
І як цього можна досягти на практиці?
|
2. Рівні можливості – це не обов’язково рівний результат, який залежить від «виховання, генів тощо. | | | ХЋХҐЦЂХЎХ¤ХЎХјХ¶ХЎХ¬ ХЅХЇХ«Х¦Хў | |  |
| Ф±ХѕХҐХ¬ХЎЦЃХѕХЎХ® Х§: 31 ХЂХёЦ‚Х¬. 2008 15:39 Ф№ХҐХґХЎХµХ« ХѕХҐЦЂХ¶ХЎХЈХ«ЦЂХЁ: Християнські ідоли | |
А ще більш наївною виглядає віра в те, що сірій масі суспільства можна вселити бажання до вдосконалення та розвитку.
|
3. Зараз сірість перевищує «критичну масу», в Розумному Суспільстві буде навпаки. | | | ХЋХҐЦЂХЎХ¤ХЎХјХ¶ХЎХ¬ ХЅХЇХ«Х¦Хў | |  | | | |